Cum sa folosesc eficient un epilator electric

Epilator electric

Parul in exces reprezinta una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta femeile, iar acest lucru dateaza inca de la inceputurile timpului.

Norocul nostru este ca astazi avem la dispozitie o gama variata de metode de a indeparta excesul de par, iar una dintre cele mai rapide si mai ieftine metode folosite este utilizarea unui epilator electric.

Aceasta este o metoda rapida, ce inlatura firele din radacina si este mult mai curata fata de o epilare cu ceara.

Avantajele folosirii unui epilator electric

Epilatorul electric se bazeaza pe un sistem de discuri ce se rotesc cu o anumita viteza, sau pe mai multe pensete ce au rolul de a smulge firul de par din radacina atunci cand aparatul intra in contact cu pielea.

Epilarea cu ajutorul acestui aparat este una dintre cele mai sigure si mai rapide metode de a scapa de excesul de par. Chiar daca la inceput aceasta este dureroasa, cu timpul organismul nostru se va obisnui cu durerea, iar astfel ne vom bucura de maini si picioare catifelate obtinute in confortul propriului camin.

Cele mai noi aparate de epilat electric ne ofera si un grad ridicat de confort, deoarece sunt dotate cu un sistem special ce va atenua durerea din momentul smulgerii firului de par. Si-au facut aparitia si aparatele ce sunt prevazute cu un sistem de racire prealabila a pielii, ce vor amorti temporar zona epilata si vor reduce iritatiile.

In plus, rezultatele epilarii se pot mentine o perioada mai lunga de timp, datorita faptului ca firul de par este smuls din radacina si se va regenera mult mai greu.

Cum sa folosim corect epilatorul?

Inainte de a trece la folosirea aparatului este bine sa il testam pe o suprafata redusa a pielii pentru a ne da seama in ce masura il putem tolera. Acesta se foloseste cu o miscare ascendenta, in directia opusa cresterii firului de par.

Aparatul de epilat functioneaza mult mai usor si mai eficient pe o piele umeda, cu porii deschisi. Acest efect il vom obtine cu ajutorul unei bai fierbinti, sau daca aplicam o serie de comprese calde pe locurile vizate.

Daca totusi aceasta metoda nu da rezultate, sau daca suntem mult prea sensibile la durere se poate apela si la o pastila analgezica luata cu o jumatate de ora inainte de a ne epila.

Nu trebuie sa lasam parul sa creasca prea mult intre doua sedinte de epilare. Cu cat parul va fi mai scurt, cu atat procesul va fi mai putin dureros. Lungimea optima a acestuia este bine sa nu fie mai mare de 2 – 3 mm.

Nu trebuie sa ne epilam cand suntem in perioada de menstruatie, deoarece suntem mult mai sensibile in acea perioada a lunii si orice senzatie de durere este mult amplificata.

Dupa ce terminam intreg procesul va trebui sa aplicam o solutie pentru a ne calma iritatiile si senzatia de durere. Cele mai indicate sunt cremele hidratante sau gelurile cu aloe ce sunt tinute o perioada in frigider pentru a se raci.