Metode rapide de indepartare a parului facial

Salon pentru epilare faciala

Cresterea abundenta a parului facial este unul dintre cei mai mari dusmani ai unei femei, iar cauzele acestui fenomen sunt multiple. Acestea pot pleca de la nivel genetic si pot ajunge pana la dereglari hormonale, dar vestea cea mai buna este aceea ca in prezent exista foarte multe metode de a scapa de acest flagel, fara prea multa bataie de cap.

Regulile de care trebuie sa tinem seama inainte de a indeparta parul facial

Inainte de a trece la treaba, trebuie sa tinem seama de cateva reguli ce ne vor face viata mai usoara in viitor.

Astfel, nu trebuie sa utilizam sub nicio forma un aparat de ras, deoarece nu vom obtine decat o ingrosare si o indesire a firelor de par. In plus, viteza de crestere a parului va spori, fapt ce ne poate face viata un calvar.

Aparatele ce folosesc un sistem spiralat pentru a smulge firele de par si pensetele electrice sunt total contraindicate.

Prin smulgerea repetata a firului de par cu ajutorul pensetei se poate ajunge la vatamari grave ale foliculului, iar prin pensat nu vom obtine decat un fir de par mai gros si fire de par crescute sub piele.

In cazul in care vom utiliza epilatoare electrice, viteza mare de smulgere generata de acestea va duce la o exfoliere agresiva a pielii, iar rezultatele vor fi niste iritatii de toata frumusetea.

Cele mai folosite metode de indepartare a parului  crescut pe fata

Pensatul cu ata (cunoscut si sub numele de „threading” sau filetat) se face cu ajutorul unui fir de ata. Este cea mai veche metoda utilizata pentru indepararea parului facial si ofera un grad mare de precizie, iar rezultatele se mentin pana la sase saptamani.

Firul de par este prins intre doua fire de ata si este smuls, insa filetarea este dureroasa, iar daca apelam in mod repetat la aceasta ne putem alege cu mai multe urme pe suprafetele epilate.

Epilarea cu ceara este una dintre cele mai populare metode folosite, dar nu este cea mai bune metoda pentru eliminarea parului de pe barbie sau din zona obrajilor, deoarece in acele zone parul este mai aspru.

Dezlipirea benzii de ceara se face cu miscari bruste, lucru ce poate duce in timp la aparitia ridurilor.

Unele saloane de infrumusetare ne ofera si o epilare cu ceara speciala, cum ar fi ceara de mango sau epilare cu ciocolata.

Epilarea cu ultrasunete este una dintre metodele cele mai eficiente pentru eliminarea pilozitatii, iar efectele acesteia se mentin un timp indelungat.

Dupa epilarea cu ceara, pielea va fi acoperita cu un gel cu proprietati speciale ce va permite ultrasunetelor sa patrunda pana la nivelul foliculului, fapt ce ve determina o incetinire a cresterii firului de par.

Epilarea cu laser este cea mai noua tehnica utilizata. Epilarea in acest caz este permanenta si ne ofera economii importante de timp si de bani. Spre deosebire de restul tehnicilor de epilare, aceasta este o tehnica non invaziva si este total lipsita de durere.

Este necesar sa ne inarmam cu rabdare insa, deoarece pentru a obtine cel mai bun rezultat sunt necesare mai multe sedinte.