Epilarea prin electroliza

Epilarea prin electroliza

Pilozitatea excesiva este unul dintre neajunsurile de care se lovesc un numar destul de mare de femei. Pe langa aspectul inestetic oferit, aceasta constituie o lovitura si pentru psihicul doamnelor, deoarece le scade increderea in sine, lucru ce le poate aduce probleme grave in viitor.

Din fericire, excesul de par poate fi indepartat destul de usor cu ajutorul unor tratamente naturiste sau medicamentoase. In cazul in care nu dorim sa urmam aceste tratamente, o vizita la salonul de infrumusetare ne este intotdeauna la indemana, dar nu inlatura decat partial disconfortul produse de crestarea excesiva a parului.

Epilarea definitiva, solutia ideala pentru doamne

Odata cu evolutia stiintei au aparut si metodele ce ne vor scapa definitiv de problema parului crescut in exces. Epilarea definitiva ne va ajuta sa castigam timp si bani, deoarece nu va mai fi nevoie sa facem vizite repetate la saloanele specializate.

Una dintre cele eficiente metode este epilarea cu ajutorul electrolizei. Aceasta este cea mai veche metoda prin care putem scapa definitiv de par, fiind descoperita accidental in 1875 de catre un medic oftalmolog, ce a observat ca atunci cand se introduce un curent galvanic negativ in piele acesta poate distruge parul genelor.

Procedura este insa destul de dureroasa si consta in introducerea unui ac langa radacina parului, ce are rolul de a trasmite impulsuri electrice ce vor duce in final la carbonizarea radacinii firului de par.

Curentul generat isi va schimba foarte repede polaritatea, lucru ce va duce la accelerarea miscarilor de atractie sau respingere din atomii ce formeaza tesutul, iar acest lucru genereaza temperaturi ce pot ajunge pana la 50 de grade Celsius.

Dezavantajul durerii din timpul procedurii tinde sa se estompeze odata cu aparitia ultimelor aparate de epilat prin electroliza, deoarece curentul va trece prin piele intr-o perioada foarte scurta de timp (cateva milisecunde), iar clientul nu va simti decat o senzatie usoara de disconfort.

De obicei, dupa aceasta interventie se vor forma coji in locul in care ar fi trebuit in mod normal sa creasca firele de par, ce vor necesita o tamponare a pielii folosind o substanta pe baza de plante. Acest proces va trebui continuat timp de cateva zile, pana in momentul in care cojile vor cadea, iar pielea va deveni foarte fina.

Avantajele electrolizei

Acest tip de epilare poate fi folosit pentru oricare parte a corpului si poate indeparta parul indiferent de culoarea acestuia. Aceasta este dealtfel singura metoda  ce a reusit sa elimine si firele de par roscate sau blonde.

Datorita faptului ca nu este contraindicata expunerea la soare, electroliza este un procedeu ce se poate aplica indiferent de sezon. Este insa recomandat sa evitam expunerea prelungita la soare in primele 72 de ore de la data interventiei.

Eliminarea definitiva a firelor de par se va face intr-o periada mai lunga de timp, fapt ce va necesita mai multe sedinte. Trebuie sa ne inzestram insa cu foarte multa rabdare, deoarece pielea va trebui sa se vindece in totalitate inainte de o noua sedinta, asa ca perioada de timp dintre sedinte se poate intinde pana la cateva saptamani.