Cele mai bune tratamente medicamentoase pentru inlaturarea parului in exces

Tratament medicamentos pentru inlaturarea parului in exces

In viata oricare femei soseste o vreme cand varsta isi va spune din ce in ce mai apasat cuvantul. Parul va deveni gri, articulatiile incep sa protesteze in fiecare dimineata, iar menopauza ne va schimba dramatic metabolismul.

Unul dintre efectele nedorite ce pot insoti menopauza consta in aparitia unui exces de par in anumite zone ale corpului, lucru ce ne va afecta in primul rand siguranta de sine.

Aceasta situatie nu trebuie sa ne ingrijoreze foarte tare, deoarece pilozitatea excesiva se poate inlatura destul de usor prin intermediul unui tratament medicamentos, sau prin vizite repetate la salonul de infrumusetare.

Medicamentele pot contribui la incetinirea cresterii parului, dar acestea nu trebuiesc luate ”dupa ureche”. Este foarte important sa vizitam mai intai un specialist, ce ne va recomanda un set complet de analize. In functie de rezultatul acestora, specialistul        ne va recomanda un tratament personalizat.

Mai jos se pot gasi (cu titlu informativ) cateva dintre cele mai folosite medicamente

Unul dintre medicamentele cu efecte asupra incetinirii cresterii parului este Dianette. Acesta este insa un medicament care nu se poate utiliza decat pentru o perioada scurta de timp, datorita efectelor adverse nocive pe care le poate avea.

Acest medicament contine acetat de cyproteron, ce este un compus anti androgen, iar in cazul nostru joaca un rol insemnat in blocarea receptorilor din organism, lucru ce va duce la incetinirea cresterii parului.

Doza ideala va fi stabilita in mod obigatoriu de catre medicul specialist in urma rezultatelor grilei de analize.

Este insa un medicament interzis total daca suntem in varsta, sau daca suntem insarcinate, daca am suferit un atac de cord sau un atac vascular celebral (AVC), ori suntem suferinde de diabet sau avem o tensiune arteriala crescuta sau am  suferit afectiuni hepatice.

Efectele secundare constau in sangerari vaginale, greata sau dureri de cap.

Ciproteron este un alt medicament utilizat pentru a inlatura pilozitatea excesiva. Acesta poate fi disponibil sub mai multe marci sau denumiri si are rolul de a combate estrogenii masculini.

Este un medicament mai eficient ca Dianette, iar doza zilnica se stabileste de catre medicul specialist in functie de greutatea corporala.

Acest medicament nu trebuie utilizat sub nici o forma de catre persoanele alergice si de cele cu probleme hepatice sau renale.

Parul in exces poate fi indepartat si prin ale metode

Pilozitatea poate fi indepartata si prin alte mijloace. Tratamentele naturiste sunt o modalitate neinvaziva si sunt recomandate in cazul in care metabolismul nostru este afectat de anumite boli. Astfel, se poate apela oricand la o cura de grau incoltit sau o mixtura de cenusa de coji de nuci amestecata cu apa, ce vor avea acelasi rezultate ca si o cura medicamentoasa.

Amestecul de ceaiuri sau de pulberi de plante sunt doua metode prin care vom ajunge la rezultate foarte bune in eliminarea excesului de par, insa ar trebui ca aceste tratamente sa fie aplicate pentru o perioada mai lunga de timp.

Tincturile de plante si sucurile de fructe proaspete se pot folosi atat pentru incetinirea cresterii parului cat si pentru a ne imbunatati starea generala de sanatate. Astfel, vom capata infuzia zilnica de energie de care avem nevoie.