Tratamente naturiste pentru inlaturarea parului in exces

Tratament naturist pentru indepartarea parului

Inainte de a iesi din casa cel mai bun prieten al nostru este oglinda. Acolo ne vom aranja machiajul si coafura, dar ce ne facem atunci cand observam ca mustata, pe care tocmai am epilat-o acum cateva zile isi face din nou aparitia?

Desigur ca ne vom gandi la ce este mai rau, dar nu trebuie sa intram in panica. Problema pilozitatii excesive nu este o boala si afecteaza o mare parte a femeilor, in special a celor brunete.

Problemele pilozitatii in exces pot fi un adevarat calvar pentru o femeie, deoarece ne afecteaza imaginea publica, iar acest neajuns trebuie indepartat „din fasa”.

Desi cea mai usoara metoda pare un drum la salonul de infrumusetare, acesta nu ne este tot timpul la indemana din cauza programului incarcat, iar in acest caz se poate apela la o metoda naturista, ce poate fi folosita in confortul oferit de propriul camin.

Cele mai bune tratamente naturiste

Tratamentele naturiste poate nu sunt cele mai eficiente, dar cu siguranta acestea vor fi mai putin nocive pentru sanatatea noastra. Probabil ca multe am avut probleme cu alergiile generate de cremele epilatoare sau cu iritatiile aparute in urma epilarii cu ceara, asa ca ne-am pus intrebarea ce vom face mai departe.

Una dintre cele mai eficiente metode naturiste nu necesita decat coji de nuca, apa si ceva mai multa rabdare.

Astfel, se ard mai multe coji de nuci (atentie, se folosesc cojile maro ale nucilor, nu cele verzi), iar peste cenusa obtinuta se va turna apa. Amestecul astfel format se va lasa la macerat timp de 12 ore, iar apoi se va intinde peste zonele ce urmeaza a fi epilate si se va lasa sa actioneze timp de 25 – 30 minute.

Este bine ca procedura sa se repete de cel putin 3 ori pe zi timp de cateva luni, iar dupa aceasta perioada vom constata ca parul se va rari foarte mult si este posibil ca acesta sa dispara in totalitate.

Parul in exces poate fi inlaturat si daca urmam o cura de grau

O alta metoda la care se poate apela este o cura cu grau incoltit. Beneficiile cruditatilor in alimentatie sunt binecunoscute, iar in cazul persoanelor ce sufera de o pilozitate excesiva este recomandat ca minim 50% din hrana sa fie constituita din cruditati.

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste este graul incoltit, ce ne poate ajuta sa rezolvam atat problema parului in exces, cat si cea a insuficientei ovariene si absenta ciclului menstrual.

Pentru inceput vom clati foarte bine 3 – 4 linguri de grau integral nedecorticat, dupa care il vom pune intr-o farfurie plina cu apa (pe care o vom acoperi cu un capac), unde va fi lasat sa stea 1 – 2 ore. La expirarea acestei perioade graul va fi spalat din nou, dar de data aceasta va fi lasat descoperit pana cand va germina (de regula aceasta perioada poate dura intre trei sau patru zile).

Atunci cand graul va incolti este timpul sa incepem tratamentul. Acesta va consta in administrarea zilnica a cate doua sau trei linguri de boabe pe care le vom toca la masina, iar apoi le vom amesteca cu miere.