Trucuri pentru o epilare cu ceara reusita

Femeie hirsuta

Pielea noastra va trebuie sa fie mereu neteda si catifelata, indiferent de anotimpul in care ne aflam. Surplusul de par ne va face sa ne pierdem increderea in noi, iar look-ul va avea de suferit, asa ca in acest caz trebuie sa ne grabim catre saloanele de infrumusetare.

Din pacate, „boala” cotidiana este lipsa timpului, iar cele mai multe avem servicii ce ne solicita prezenta in cea mai mare parte a zilei.

Exista mai multe metode pentru epilat, insa singura metoda care ne va oferi o solutie rapida de epilare ce poate fi realizata si in confortul caminului propriu este epilarea cu ceara, cu conditia de a avea multa rabdare si a face mai multe incercari inainte de a trece la treaba.

Pielea trebuie exfoliata inainte sa aplicam ceara

Pentru ca epilarea cu ceara sa aiba un efect maxim trebuie ca parul sa aiba o anumita lungime, ce este cuprinsa intre 1 si 2 centimetri.

Daca firul de par este prea lung exista riscul ca acesta sa se rupa, caz in care radacina acestuia va ramane in piele, iar daca firul de par este prea scurt procedura va fi foarte grea si in mare parte inutila.

Inainte de a aplica ceara trebuie ca pielea sa fie exfoliata pentru a usura scoaterea firelor de par. Pentru aceasta se poate apela la o baie fierbinte, la aplicarea unei creme hidratante sau la aplicarea unor comprese calde. Astfel vom indeparta celulele moarte, vom deschide porii si vom scoate mai usor firele de par.

Daca dorim ca ceara sa adere cat mai mult la firul de par este necesar sa folosim uleiul sau pudra de talc. Astfel, ceara nu se va putea lipi de piele, iar senzatia de durere va fi mult diminuata.

Temperatura pe care o are ceara va trebui in mod obligatoriu testata inainte ca aceasta sa fie aplicata pe picioare. O ceara fierbinte ne va arde pielea, iar o ceara prea rece va fi imposibil de intins si nu va avea eficienta dorita.

Epilarea nu trebuie facuta atunci cand luam medicamente

Nu stiu daca stiati, dar trebuie sa fim foarte atente in cazul in care luam medicamente. Unele dintre acestea ne pot sensibiliza si este posibil ca in momentul smulgerii firelor de par sa simtim durerea cu o intensitate mai mare.

Daca nu mai putem amana epilarea este mai bine sa apelam la analgezice. Desi auzim anumite zvonuri ca analgezicele trebuie evitate inainte de epilare, acestea raman doar mituri neadevarate, deoarece substantele continute de acestea pot elimina o parte din disconfortul resimtit.

Ar trebui sa evitam situatia in care sa epilam acelasi loc de doua ori. In afara unei senzatii mult mai puternice de durere, ne putem astepta in acest caz si la aparitia unor iritatii ale pielii. In cazul in care au mai scapat cateva fire de par, este bine sa folosim o penseta pentru a le smulge.

Dupa ce terminam epilarea nu trebuie sa folosim timp de 24 de ore sapunuri dure sau lotiuni exfoliante, deoarece acestea ar putea agrava iritatia ramasa in urma aplicarii cerii.